Inline popup

Festival Sýr 2017 v Mikulově se blíží

 

Festival sýrů a národní soutěž malých sýrařů z Čech, Moravy a Slovenska vznikl jako společný projekt konvivia Slow Food Pálava, Svazu faremních zpracovatelů a VOŠ potravinářské a SPŠ mlékárenské Kroměříž.

Festival podporuje a prezentuje malé faremní i nefaremní zpracovatele mléka a mléčných výrobků, prezentuje široké laické i odborné veřejnosti jejich mnohdy skvělé produkty a zviditelňuje obecnou problematiku faremního zpracování zemědělských produktů.

Uspořádat festival sýrů původně napadlo lidi sdružené v konviviu Slow Food Pálava, které je také jedním z „rodičů“ festivalu. Celým festivalem se tak logicky nese motto hnutí Slow Food, že jídlo má být „DOBRÉ, ČISTÉ a FÉROVÉ“ – dobré svojí chutí, vůní a kvalitou, čisté tím, z jakých surovin a v jakém prostředí se vyrábí a nakonec férové v tom smyslu, že jeho výrobce za něj dostane férovou cenu ideálně přímo od zákazníka a nestává se tak hračkou obchodních řetězců.

Více informací k akci hledejte ZDE.

Zveřejněno: 18/09/2017



Comments (0)